Bebeklerde Öksürük Problemi

bebeklerde öksürük şikayeti, bebekler neden öksürür, bebeklerin öksürüklerini geçirme

Yeni doğmuş bebeklerin bağışıklık sistemleri tam manasıyla yerine oturmadığından dolayı enfeksiyonlara yakalanma ihtimali fazla olmaktadır. Özellikle de öksürük ve buna benzer rahatsızlıklara daha sık yakalanmaktadır. Bebeklerde öksürük problemi üst solunum yollarında meydana gelen bir rahatsızlık olabileceği gibi solunum yollarındaki yabancı bir maddeye tepki olarak da görülmektedir. Bebekteki öksürüğün neden oluştuğunu doktor tarafından tespit edilip, uygun tedavi yöntemleri uygulanarak geçirmek mümkün bir durumdur. Bebeklerde Öksürük Neden Oluyor? Bebeklerde öksürük, genel olarak ıslak öksürük ve kuru öksürük şeklinde görülüyor. Islak öksürük, vücut salgıları sonucu gözlenmektedir. Bu durum bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklandığı için solunum yollarında salgı ile balgamın mikroplarla birleşerek öksürüğün oluşumunu kolaylaştırıyor. Kuru öksürük ise; grip, alerjik reaksiyonlar ile soğuk algınlığına bağlı olarak gelişir. Aslında öksürük vücudun göğüs ile boğaz bölgesindeki hava yollarının temizlenmesi ve korunması amacıyla gösterdiği önemli tepkilerdendir. Ancak ebeveynler bebeklerinin öksürüğünden endişelenip sık sık hekime başvurdukları hastalıkların başında gelmektedir. Bebeklerde öksürük için hangi durumlarda doktora gitmek gerekiyor? Şimdi bu sorunuzun yanıtını verelim;bebeklerde öksürük şikayeti, bebekler neden öksürür, bebeklerin öksürüklerini geçirme-Eğer ki, bebeğiniz 3 aydan küçükse, soluk alması normalden hızlıysa, beslenme problemleri yaşıyorsanız ve özellikle 38,5 dereceden fazla bir ateş varsa kesinlikle doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

-Öksürük nefes almasını güçleştirebilir ve bunun akabininde yorucu ve ya hırıltılı bir öksürük bulunuyorsa mutlaka uzmana görünmelisiniz.

-Bebeğiniz öksürürken çok zorlanıyor ve ya dudaklarda morarma oluşuyorsa,

-Bebeğinizde aniden öksürüğün başlaması ve ya onu takiben yüksek ateşin görülmesi durumlarında danışmandan destek almalısınız.

-Eğer ki, bebeğiniz 3 aylıktan büyükse ve özellikle 38,5 derece ateş 48 saatten fazla sürüyorsa hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmanız gerekiyor. Ateşin çok yüksek olmaması durumlarında ve bebeğinizin genel durumunda bir değişiklik gözlemlemiyorsanız bu öksürük solunum yolları enfeksiyonu olabileceği için fazla endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Bu durumda çocuğunuzu gözlemlemeniz ve sonrasında belirtilerin arttığı durumunda bir uzmandan yardım almanız önerilmektedir.

-Bebeğiniz öksürük ile beraber dakikada 40-45 kez nefes alıp veriyorsa ve nefes alırken göğüs bölgesinde zorlanma görüyorsanız yine doktorunuza danışmanızda fayda var.

-Bebeğiniz çok hasta görünüyorsa ve ya neşesini kaybettiyse ve sıvı tüketiminde bile zorlanıyorsa ciddi bir durumdan şüphelenmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir