Ayakta hemoroid tedavisi nasıl yapılır?

hemoroid tedavisi, hemoroid tedavisi ilaçları, hemoroid nasıl tedavi edilir

Klasik hemoroid tedavilerine alternatif olarak geliştirilmiş ayaktan uygulanan iki tedavi yöntemi vardır.

1-    Lazerle hemoroid tedavisi

2-    Boğma yöntemiyle homeroid tedavisi

Basur orta yaşta en sık görülen hastalıktır. En önemli sebebi hastanın tuvalet alışkanlığıdır. Tedavi seçiminde hastanın sosyal pozisyonu göz önünde bulundurulmalıdır. Hastanın ameliyat sonrası çekilecek ağrı miktarı, yaşam lüksü ve işe dönüş süresi mutlaka hesap edilmelidir. Böyle yaklaşıldığında en akıllıca tedavi hemoroidin ayaktan tedavi edilmesidir.hemoroid tedavisi, hemoroid tedavisi ilaçları, hemoroid nasıl tedavi edilir

Ayaktan hemoroid tedavisinde çeşitli yöntemler uygulanır. Bunların arasında en etkili yöntem lastikle boğma yöntemidir. Birinci, ikinci ve üçüncü derece iç hemoroidlerde uygulanır.  Tedavi başarısı %90’lardadır. Tekrar etme olasılığı ise %10 çıvarındadır.

Bir diğer ayaktan uygulanan tedavi ise, lazerle hemoroid tedavisidir.

Lazerle homoroid tedavisi; Işıkla hemoroid memesini yüksek ısıya ulaştırıp yok olmasını sağlamaktır.

Lastik bantla boğma yönteminde ise, hemoroid memesi bir cihazla emilerek vücuda yakın yere bir lastik bant konulur,  bu sayede hemoroid memesine kan gelemediği için çürür ve dökülür. Bu basur tedavilerinin her ikisi de ayaktan uygulanan ve iş gücü kaybına sebep olmayan tedavi yöntemleridir. Hasta tedavi olduğunun ertesi günü işine dönebilir. Belirgin bir ağrı olmaz ve hafif ağrı kesicilerle gününü geçirebilir.

Lazerle hemoroid tedavisi nasıl uygulanır?

Lazerle basur tedavisinde bir cihazla hemoroid memesine yüksek ısıtma gücü olan ışık verilir. Memeye dokunulduğu anda meme 90-140 dereceye kadar ısınır ve meme pıhtılaşır. Eğer kanama varsa lazerle dokunulduğu anda kanama durur. Isıtılan bu bölgedeki genişlemiş damarlar tedavi edilmiş olur.

Boğma yöntemi ile hemoroid tedavisi nasıl uygulanır?

Lastikle basuru boğma tedavisi ise, hemoroid memesini içine alıp en dip kısmına lastik koyan alet yardımı ile yapılır. Vakum gücü ile çalışan bu alet yaklaştırıldığı hemoroid memesini istenilen ölçülerde emerek içene çeker. Memenin yeterli kısmının alındığına karar verildiğinde cihazın tetiğine basılarak lastik halka memenin en dip kısmına yerleştirilir. Memenin dibine koyulan bu lastik halka memeye gelen kanı keser. Bu sayede meme kan almadığı için beslenemez ve çürüyerek dökülür. Her iki yönteminde ortak özelliği müdahale edilen alanda ağrı siniri olmadığı için tedavi sürecinde çekilen ağrı miktarı klasik cerrahinin otuzda biri kadar olmaktadır.

Ameliyatsız basur tedavi yöntemlerinin avantajları nelerdir?

–Hasta aynı gün işe dönebilir.

–Ağrı çok daha hafif olur.

–Kanama ihtimali azdır.

–İltihap riski çok düşüktür.

–Yara bakımı ve pansuman gerekmez.

–Tekrarlama riski düşüktür.

–Daha ekonomiktir.

–Makat darlığı ya da dışkı kaçırma riski yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir